Moottoripyörään uudistuksia

Kun omaan moottoripyörään on tutustunut kunnolla ja ajokilometrejä on kertynyt jo jonkin verran saattaa pyörän päivitys tulla ajankohtaiseksi ajomukavuuden parantamiseksi tai siksi, että pyörän ulkonäkö miellyttäisi enemmän. Moottoripyöriin onkin mahdollista tehdä erilaisia toimenpiteitä ja parannuksia. Tässä kirjoituksessa annamme esimerkkejä ja vinkkejä, millaisia parannuksia moottoripyöriin voi tehdä.

Moottoripyörä uuteen uskoon

Hyvin yleinen moottoripyöriä koskeva muutos on ohjaustanko. Ohjaustanko on merkittävä tekijä ajomukavuudessa. Jos tanko ei sovi omaan käteen, niin kädet puutuvat nopeasti ja hartiat kipeytyvät, kun asento on huono. Muuttamalla ohjaustankoa tämän ongelman saa ratkaistua helposti ja tällöin ohjaustanko on varmasti itselle sopiva ja mukava.

Moottoreihin tehdään myös usein muutoksia. Vaihtamalla moottorin ei se ainoastaan lisää moottoripyörän ajovuosia, vaan tällä tavoin voi saada lisää tehoa moottoripyörään. Jälkimmäisenä mainittu vaihtoehto onkin yksi suurimmista kannustimista moottorin vaihtoon.

Jarrut voidaan myös vaihtaa parempiin, mikä vaikuttaa huomattavasti, ei pelkästään ajoturvallisuuteen, mutta myös ajomukavuuteen.

Moottoripyörän korottaminen tai madaltaminen ovat tuttuja toimenpiteitä, joita moottoripyörille tehdään. Tämä tapahtuu laskemalla, tai korottamalla moottoripyörän takaosan jousitusta. Joihinkin malleihin on myös mahdollista vaihtaa moottoripyörän satula. Ajoasentoa voidaan korottaa tai laskea satulaa vaihtamalla. Tällä tavoin jalan asento saadaan kuljettajalle sopivammaksi, mikäli pyörä on hieman liian korkea kuskille.

Moottoripyöriin voi myös hankkia taidetta kylkeen tai kokonaan maalauttaa pyörän uuteen uskoon. Tällä tavoin voi saada oikein näyttävän lopputuloksen, joka kertoo myös kuskista itsestään. Pyörien maalauksen hinta vaihtelee suuresti riippuen työn suuruudesta. Toki, jos omat taidot riittävät, mikään ei estä itse tekemästä persoonallista taideteosta omaan pyörään.

Edellä mainittujen parannusten ja ehostusten lisäksi on mahdollista tehdä monia muita muutoksia moottoripyörään. Moottoripyöränäyttelyissä onkin nähtävissä hyvinkin erikoisia moottoripyöriä. Hyvä on kuitenkin huomioida se, että jokin pieni muutos saattaa vaatia hyvinkin paljon työtä, koska moottoripyörä on kokonaisuus ja pieni muutos saattaa aiheuttaa ketjun, jossa tarvitaan tehdä paljonkin työtä, jotta alkuperäinen muutos on mahdollinen. Esimerkiksi tankoa vaihdettaessa johdot määrittelevät paljon, kuinka muutos voidaan todellisuudessa toteuttaa toimivasti. Mutta jos ajomukavuus ei ole kohdillaan, ei myöskään moottoripyöräilystä pääse nauttimaan kokonaisuudessaan.