Työkalut moottoripyörän huoltoon

Mitkä työkalut ovat elinehto moottoripyörän korjaamiseen? Onko väliä, ostaako halvimmat, mitä löytyy vai ovatko kalliimmat työkalut merkittävästi parempi vaihtoehto? Tässä kirjoituksessa käymme läpi, mitä olisi hyvä hankkia, jotta moottoripyörän korjaaminen ja huoltaminen kävisi mahdollisimman vaivattomasti. Kerromme myös pintapuolisesti, millä hinnoilla nämä työkalut ja tarvikkeet yleensä löytyvät.

Tarvikelista

Jos mielessä on korjata omaa moottoripyöräänsä, tulisi ensimäisenä hankkia korjausmanuaali koskien kyseisen pyörän mallia ja valmistusvuotta. Mikäli manuaalia ei löydy hyllystä, internetin laajasta kirjosta löytyy usein ladattava korjausmanuaali. Tämä tietysti saattaa pyörän mallista riippuen vaatia hieman etsivän taitoja, mutta manuaali on ehdottomasti vaivan arvoinen hankinta.

Seuraavaksi tarvitaan työkaluja. Mikäli työkalut ovat huonot, se näkyy usein myös lopputuloksessa. Kehnojen työkalujen merkitys näkyy vähintäänkin siinä, kuinka kauan korjaamiseen kuluu aikaa. Kunnon momenttiavain on ehdottoman tärkeä työväline korjattaessa moottoripyörää. Toimivan ja hyvän momenttiavaimen saa haltuunsa noin 50 euron hintaan. Oivallinen hankinta moottoripyörän korjaamiseen ja huoltoon on myös ketjutyökalu, jonka avulla onnistuvat monenlaiset ketjutyöt.

Sopivan työkalusarjan saa arviolta 100 euron hintaan. Moottoripyörän tuki auttaa korjaustöissä huomattavasti. Tuki on myös hyödyllinen kuljetettaessa moottoripyörää paikasta toiseen. Toimivan moottoripyörän tuen saa noin 40 eurolla. Kun ruostuneet mutterit eivät tahdo millään aueta on kaasupoltin kätevä työkalu, jolla mutterit avautuvat helposti. Kaasupoltinta käytettäessä siinä täytyy olla todella huolellinen. Kunnollisen kaasupolttimen hinta on noin 100 euroa. Perinteisistä työkaluista kuusiokoloavain on ehdoton väline myös moottoripyörän korjaamisessa. Kuusiokoloavaimen hinta ei päätä huomaa, yleensä tämän työkalun saa noin 10 euron molemmin puolin. Mittalaitteet öljyn vaihtoa varten ovat myös hyvä sijoituskohde. Myös näissä mittalaitteissa hinta on hyvin kohtuullinen ja mittalaitteiden hinta on arviolta 20 euron luokkaa.

Sijoittamalla hieman rahaa kunnollisiin työkaluihin säästyy paljolta vaivalta. Kun työkalut ovat toimivat ja hyvät, siinä säästyy niin hermot kuin aikaakin. Hyvät työkalutmyös kestävät kulutusta paremmin, joten pidemmässä juoksussa isompi kertasijoitus maksaa itsensä takaisin, kun ei tarvitse jatkuvasti hankkia samoja työkaluja uudelleen. Näillä mainituilla työkaluilla pääsee jo pitkälle, ja monenlaiset korjaustyöt onnistuvat näiden avulla helposti.